Välkommen till vår nya blogg

Här är tanken att jag och förhoppningsvis några till av oss som jobbar i Kulturhuset i Skövde skall skriva några rader om vad vi gör, vill göra och kommer att göra. Om människor vi mött. Saker vi sett och hört o.s.v.

Meningen är givetvis att det här skall vara ett sätt att träffas och utbyta tankar om och kring kulturen i Skövde i synnerhet och i världen för övrigt.

Rune Lindström

Kommentarer
Postat av: Rune

Nu skall vi bara byta till en bild av kulturhuset. Sedan är det bara att skriva :-)

2007-06-25 @ 03:00:54
Postat av: MargaretaPersson

finns det inga danser o dansband mer på valhall????

2007-09-02 @ 11:04:35
Postat av: Rickard Andersson

Svar till Margareta Persson.
'Schottis på Valhall', sång på svenska från 1945 med text och musik av Ulf Peder Olrog. Sången handlar om karaktärer inom nordisk mytologi.
Det har arrangerats dans på Valhall sedan 1964 många möten har skett under dansen.Den svenska 'mogendansen' är en institution som har en särskild plats i många svenskars hjärtan.
Kaffe å´ bullar, flört, fickpluntor och ett himla hasande på dansgolvet. Många ser
tillbaka på dansen med nostalgiska känslor, men mycket har skett under de 40 åren som varit. Den ekonomiska situationen för dansarrangörer har förändrats, publiken är inte lika stor som då, det finns flera aktörer på marknaden som arrangerar dans idag, kostnaderna blir för höga.Dessutom har ungdomarna hittat andra ställen att mötas på, nattklubbar, festivaler, my space, bloggar etc. Jag ser med kritiska ögon på hur Sveriges radio bojkottar traditionell dansmusik till förmån för de stora skivbolagens musik. Jag själv är inget fan av dansmusik, men förstår kraften bakom denna 'folkrörelse'. Jag har själv arrangerat dans här nere på Valhall i 2 år och sett hur trevligt människor har haft det. Men kollar man på inäktsidan så är det inte så lönsamt längre, man tar en stor risk varje gång man arrangerar dans. Jag vill minnas när vi betalade Thor-Leifs 90 000:- en lördag kväll, och det som återstod av biljettinäkterna denna kväll var endast 1000:- till föreningen som jag jobbade åt tidigare. Så kan det se ut. Men jag vill att ni som gillar att svänga era lurviga åker till XL, Billinge Hus, Götene Parken eller Fokus i Skara. Eller tar kontakt med dansföreningen Candanza, det är aldrig fel att gå på en motionskurs i bugg för att unna kroppen lite fys i höstmörkret.
Det var dans på Valhall en gång i tiden.......
/Rickard Andersson

2007-09-03 @ 13:48:30
Postat av: johannes

hej jag har en fråga men den angår inte detta. MEn jag ska skriva en uppsats om kulturhuset beskriv dess arkitekt och och dess histori. jag har skrivit så mycket jag kmr på bland annat om Hans-Erland Heineman. men mer kommer jag ej på . kan ni hjälpa mig meddettabekymmer
????

2007-12-27 @ 13:59:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0